Soru 1. Kampüse ulaşım nasıl sağlanmaktadır?
Cevap: Yurdumuz Dumlupınar Üniversitesi Merkez kampusüne ve Germiyan kampüsüne apartımızın önünden geçen otobüslerle tek vasıta ile sağlanmaktadır.

Soru 2. Yurdunuza ulaşım nasıl sağlanmaktadır?
Cevap: Yurdumuz , Kütahya merkezindedir. Yurdumuzun önünden belediye otobüsleri geçmektedir.

Soru 3. İkinci öğretim öğrencisiyim. Akşam yurda dönerken güvenlik sorunu yaşar mıyım?
Cevap: Yurdumuz Kütahya'nın merkezinde işlek bir cadde olan Atatürk Bulvarının üzerinde yer almaktadır. Bu yüzden ikinci öğretim öğrencileri tarafından da tercih edilebilir.

Soru 4. Son giriş saatinden sonra yurda dönüş yapsam girmemde problem olur mu?
Cevap: Yurda istediğiniz saatte girebilirsiniz. Fakat son giriş saati olan 01:00'de gelen öğrenciler uyarılır ve gerekli görülürse yurdumuz personeli tarafından ailelerine bilgi verilir.

Soru 5. Evci çıkmak için ne yapmalıyım?
Cevap: Bir yakınında kalmak ve gitmek eve isteyen öğrenciler yurda yazılı bilgi vermek zorundadır.

Soru 6. Yurdunuzda güvenlik nasıl sağlanmaktadır?
Cevap: Yurdumuz konum itibariyle son derece güvenli bir yerde bulunmaktadır. Ancak bununla yetinilmemiş, yurdun çevresine hareketli güvenlik kameraları yerleştirilmiştir. Ayrıca güvenlik görevlisi yurdun içinde ve dışında nöbet tutmaktadır. Devletin güvenlik birimleriyle de sıkı bir irtibat içinde bulunmaktayız.

Soru 7. Yurda gelirken ne getirmeliyim?
Cevap: Yurda gelirken özel eşyanızı getirmeniz yeterlidir. Yastık, battaniye vs. yurt yönetimi tarafından verilmektedir.

Soru 8. Oda arkadaşımla anlaşamazsam ne olacak?
Cevap: Yurtlarda zaman zaman küçük anlaşmazlıklar yaşanabilmektedir. Bunların büyük bir çoğunluğu görüşülerek ya da arkadaşlarını rahatsız eden öğrenciler uyarılarak çözülmektedir. Ancak problem çözülemiyorsa, uygun yerimiz olduğu müddetçe, yer değişikliği çözümüne gidilmektedir.

Soru 9. Odalarda televizyon var mı?
Cevap:Her odamızda 3D LG televizyonumuz bulunmaktadır.

Soru 10. Odalarda buzdolabı var mı?
Cevap: Her odamızda buzdolabı bulunmaktadır.

Soru 11. Gürültü ederek arkadaşlarını rahatsız eden öğrenciler için ne tür müeyyideler uygulanmaktadır?
Cevap: Arkadaşlarını rahatsız eden öğrenciler önce sözlü, daha sonra yazılı olarak uyarılırlar. Eğer bu tür davranışlarına son vermezlerse Özel Öğrenci Yurtları Yönetmeliği’ne göre haklarında disiplin soruşturması açılır ve davranışının karşılığı olan disiplin cezası verilir. Eğer öğrenci çevresini rahatsız etmeye devam ediyorsa sözleşmesi feshedilir.

Soru 12. Fiyatlarınız ne kadar?
Cevap: Fiyatlarımızı ne yazık ki buradan açıklayamıyoruz. Yurdumuza geldiğinizde talep ettiğimiz ücretin, verdiğimiz hizmetlerin karşılığında oldukça uygun olduğunu göreceksiniz. Ücretler, ödeme şartları hakkında sağlıklı bir bilgiye sahip olabilmek için önce Yurdumuzu gezmenizi daha sonra yüz yüze görüşmenizi öneriyoruz.